2000 yılından beri tıp hukuku alanında bilimsel çalışmalar gerçekleştirmekte olan ekibimizle birlikte; özellikle 2006 yılı itibariyle hem ulusal hem de uluslararası ve karşılaştırmalı hukuk açısından “tıp hukuku” alanına özgülenmiş yoğun miktarda bilimsel kongreler, sempozyumlar, sertifika, seminer, panel ve bunun gibi bilimsel etkinlikler düzenlemekteyiz. Çok sayıda akademik çalışmalar yaparak veya yaptırarak sürdürülen bu çalışmaların yanı sıra, yargı uygulaması ve tıp hukuku pratiğindeki sorunlar için çözüm önerileri oluşturmakta; bu alandaki kanun ve yönetmelik çalışmalarına da katkı sunmaktayız.
Bu platform, Tıp Hukuku alanında sorunlarına çözüm bulmak isteyen sağlık çalışanları ve sağlık kuruluşları ile hayli teknik bir alan olan tıp hukuku alanında desteğe ihtiyacı olan profesyonel hukukçulara akademik ve hukuki destek verme amacını taşımaktadır. Bu alanla ilgili gerçek ve tüzel kişilere danışmanlık verme, uluslararası ve ulusal etkinlikleri bu çatı altında devam ettirerek genç tıp hukukçularını yetiştirme ve uluslararası ağlarla temaslarını kolaylaştırmak ve ilgili herkesin olabildiğince çok farklı ülkelerdeki bu alana ilişkin yerleşik hukuk ve değişiklikleri ülkemize nakletmek için kurulmuştur. Bu platform bünyesinde yapılacak çalışmalar yalnızca sözel eğitimler ya da akademik etkinliklerle sınırlı olmayıp, alanın gelişimine katkı sunacak nitelikli bilimsel eserler oluşturmak da kurumsal amaçlarımız arasında yer almaktadır.
Vizyonumuz; geleceğe yönelik “ileri teknoloji, büyük veri, robot, yapay zeka” gibi çeşitli yüksek teknolojilerin de tıp hukuku saha ve literatürüne katılımının getirdiği sorun ve yeniliklerin kavranmasını temin etmenin yanı sıra; hem bireyin hem toplumun sağlık hakkına katkı sunacak, yeni modeller oluşturacak, ilgililerin geleceğe yönelik modern tıp gerekliliklerine katkı sunmada kullanacakları tıp hukuku alanında nitelikli ve güncel bilgi transferini sağlamaktır.
Misyonumuz; geniş anlamıyla tıp hukuku alanında akademik çalışmalar yapmak, yargı uygulamalarını değerlendirip gelişimine katkı sunmak, kanun koyucuya veri sunmak, gelecekte görev yapacak genç hukukçuları tıp hukuku alanı ile ilgili yetiştirmek, birey ve toplumun sağlık hakkını sosyal hukuk devleti içinde en yüksek seviyeye getirmeye yönelik katkı, ortam ve olanakları yaratmak ve tıp hukuku literatürünün gelişimine en üst düzeyde katkıda bulunmaktır.